Download Info E-uri aditivi alimentari 1.1.0 APK for Android



Info E-uri aditivi alimentari.apk 1.1.0
Name: info-e-uri-aditivi-alimentari.apk
ID: com.sabo.infoe
Version: 1.1.0
Size: 0 Mb



Info E-uri aditivi alimentari Screen Preview

Free Info E-uri aditivi alimentari APK for PC
Lastest Info E-uri aditivi alimentari APK
Download Info E-uri aditivi alimentari APK for Android

Info E-uri aditivi alimentari Details

Aplicaţia Info E-uri se instalează pe telefon şi vine în sprijinul celor care doresc să fie corect informaţi despre gradul de periculozitate al aditivilor alimentari prezenţi în produsele pe care le cumpără. Ţi-ai dorit vreodată să afli cât de sigure sunt alimentele pe care le consumi în mod frecvent? S-ar putea să ai o surpriză... şi să nu fie tocmai placută. Aplicaţia a fost special concepută pentru a fi utilizată direct în supermarket, fără a avea nevoie de conexiune la internet. Aditivii alimentari (cunoscuți în limbaj uzual și ca E-uri) reprezintă orice substanță naturală sau chimică care nu este consumată ca aliment în sine și nu este folosită ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritivă și care se adaugă intenționat, cu un scop tehnologic (incluzând modificări organoleptice) în timpul producerii, procesării, preparării, tratării, împachetării, ambalării, transportului, stocării, sau în timpul altei modificări aplicate unui aliment, devenind un component sau afectând într-un fel sau altul caracteristicile alimentelor. Introdu numele aditivului fie cu "E" urmat de cifre (fără a pune spaţiu), fie după denumirea lui şi aplicaţia oferă informaţii succinte despre acesta, împreună cu un indicator de periculozitate. Pentru a uşura căutarea, nu este necesară scrierea întregului cuvânt, oferindu-se sugestii pe măsură ce tastăm. Coloranții Sunt substanțe care adaugă sau redau culoare produselor alimentare și includ componente naturale ale produselor alimentare sau alte substanțe naturale care nu sunt de regulă consumate ca alimente de sine stătătoare și care nu sunt de obicei utilizate ca ingrediente caractersitice în alimentație. Conservanții Sunt substanțe care prelungesc durata de depozitare a produselor alimentare prin protejarea acestora împotriva deteriorării cauzate de microorganisme. Antioxidanții Reprezintă substanțe care prelungesc viața produselor alimentare prin protejarea acestora împotriva deteriorării cauzate de oxidare, precum râncezirea grăsimii și schimbarea culorii. Corectorii de aciditate Reprezintă substanțe care modifică sau controlează aciditatea sau alcalinitatea unui produs alimentar. Emulgatorii sau agenții emulsifianți reprezintă substanțe care fac posibilă formarea sau menținerea unui amestec omogen de două sau mai multe faze imiscibile în alimente, ca ulei și apă. Stabilizatorii Reprezintă substanțe care, adăugate unui produs alimentar, fac posibilă menținerea stării fizico-chimice a acestuia. Agenții de îngroșare Reprezintă substanțe care, adăugate unui produs alimentar, cresc vâscozitatea acestuia. Gumele Au rol de stabilizator dar și de agent de îngroșare, printre altele să mențină uleiul și apa amestecate împreună în dressing-urile pentru salate, să încapsuleze uleiurile aromatice în suplimentele nutritive sub formă de praf sau tablete. Gumele sunt de asemenea folosite pentru înlocuirea masei grase din produsele cu grăsime redusă. Ele sunt derivate din surse naturale (arbori, alge, bacterii) și nu sunt absorbite de corpul uman. Agenții de afânare Sunt substanțe sau combinații de substanțe care eliberează gaz, mărind astfel volumul aluatului sau al cocii. Îndulcitorii Sunt substanțe utilizate pentru a da un gust dulce produselor alimentare sau utilizate pentru îndulcitorii de masă. Agenții antiaglomeranți Reprezintă substanțe care reduc tendința particulelor unui produs alimentar de a adera una de alta. Potențatorii de aromă Reprezintă substanțe care ameliorează gustul și/sau mirosul existent al unui produs alimentar. Aceștia pot fi obținuți din surse naturale (prin distilare, macerare, extracție lichid-lichid etc.) sau sintetizați chimic. Agenții de tratare a făinii Sunt substanțe care se adaugă făinii sau aluatului pentru a îi îmbunătăți calitățile panificabile Agenții de glazurare Sunt substanțe care, aplicate pe suprafața externă a unui produs alimentar, îi conferă acestuia un aspect lucios sau acționează ca un strat protector.

What's new in Info E-uri aditivi alimentari 1.1.0

v. 1.1 - aditivi noi - actualizare informatii aditivi existenti v. 1.0 - prima versiune publica
Info E-uri aditivi alimentari | 152 Reviewers | | Rating: 4.6

Download Info E-uri aditivi alimentari 1.1.0 APK


Search terms:
Info E-uri aditivi alimentari for pc
Info E-uri aditivi alimentari mod apk
Info E-uri aditivi alimentari full version
Info E-uri aditivi alimentari full data
Previous Post
Next Post